E-vijeće  |  Webmail  |  Kontakt           english

Hitan apel za pomoć

Predsednik Opštine Sjenica i komandant Opštinskog štaba za vanredne situacije, Muriz Turković uputio je predsedniku Vlade Srbije, Mirku Cvetkoviću, i načelniku Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije, Predragu Mariću, zahtev i apel za hitnu pomoć.

U dopisu se ističe da zbog nastavka snežnih padavina, situacija na području Opštine Sjenica postaje alarmantna.

“Snežni nanosi ponovo su zavejali i blokirali veliki broj naselja i ogroman broj domaćinstava na čitavom području Opštine, a neraščišćen je i za kretanje građana nebezbedan i veliki broj ulica u gradu.

Prema trenutnom stanju na nekoliko stambenih i više od 50 pomoćnih objekata došlo je do urušenja krovnog pokrivača, a nekoliko porodica je ostalo bez smeštaja.

Opštinskom štabu za vanredne situacije svakoga časa obraća se sve više građana sa zahtevom za interveniciju i pružanje pomoći, čitava Pešter je bez vode, a usložnjava se i situacija sa vodosnabdevanjem i u gradu Sjenica.

Imajući u vidu izuzetno tešku situaciju, koja se usložnjava iz časa u čas, i nemogućnost lokalne samouprave da sama reši probleme sa kojima se suočava, molim Vas za HITNU dodatnu pomoć u iznosu od još 10.000.000,00 (deset miliona) dinara.

Takođe, molim Vas da nam, za potrebe obezbeđenja raščišćavanja ulica u gradu i lokalnih puteva, dodelite i jednu frezu za čišćenje snega s obzirom da se sneg više nema gde sklanjati i da je to praktično jedini način za tako nešto.

Molim Vas, da zbog složenosti situacije, po ovom zahtevu odlučite HITNO”, kaže se u zahtevu Opštine Sjenica Vladi i MUP-u Republike Srbije.