E-vijeće  |  Webmail  |  Kontakt           english

OBAVEŠTENJE

OBAVEŠTAVAJU SE građani opštine Sjenica  da mogu do 08.04.2016.godine obaviti uvid u birački spisak i tražiti upis,brisanje,izmenu,dopunu ili ispravku biračkog spiska odnosno donošenje rešenja na kojima se zasnivaju napred navedene promene u biračkom spisku.

UVID u birački spisak građani mogu izvršiti u Sjenici  u ZGRADI OPŠTINSKE UPRAVE(kancelarija broj 11)svakog radnog dana u vremenu od 07:00 – 15:00 časova.

SVAKI GRAĐANIN(birač)može nadležnoj opštinskoj upravi,najkasnije pet dana pre zaključenja biračkog spiska(do 04.04.2016.god.),podneti zahtev da se u birački spisak upiše podatak da će on-birač na predstojećim izborima glasati prema mestu boravišta u zemlji.

OBAVEŠTAVAJU SE građani-birači pripadnici nacionalnih manjina da mogu tražiti upis podataka u Jedinstvenom biračkom spisku-deo biračkog spiska za opštinu Sjenica na pismu i prema pravopisu nacionalnih manjina,podnošenjem zahteva kod Opštinske uprave opštine Sjenica .

POZIVAJU SE MALOLETNA LICA koja stiču biračko pravo najkasnije na dan izbora da mogu izvršiti uvid u deo biračkog spiska,u cilju provere ličnih podataka upisanih u birački spisak i tražiti upis,brisanje,ispravku i dopunu neke činjenice uz prilaganje potrebnih dokaza.

                                                                                              Načelnik Opštinske uprave,

                                                                                                  Rašo Papić , dipl.pravnik